Najdi si své životní poslání a změň svůj život

Mnoho lidí své životní poslání nehledá, nebo nemůže najít. Bohužel, potom ale nikdy nenaleznou ani pocit naplnění, nebo štěstí, a časem se z nich stávají bezcílní, odtržení a depresivní lidé, co mají navíc osobní, nebo ekonomické problémy.

To se dá ale lehce změnit.
Najdi si své životní poslání a změň svůj život

Moje generace neměla moc potuchy o tom, co je to životní poslání, často jsme vůbec nepřemýšleli, co by nás mohlo naplňovat a jen jsme věděli, že musíme dělat nějaké povolání.

 

Když jsme se rozhodovali někdy v půlce osmé třídy základní školy, co bychom tak mohli dělat, bylo všude dost omezení. Pamatuji se, že jsme dostali takové knížečky a tam byly vypsány učební obory a školy a měli jsme se doma rozhodnout, kam bychom chtěli jít. K tomu bylo vypsáno, kolik lidí má přibližnou šanci se na tu, kterou školu dostat.

Nebyly žádné sociální sítě abychom se mohli trochu orientovat v tom co by nás mohlo bavit, a celkově doba byla značně okleštěná. Když už jsme se konečně rozhodli nějaký obor si vybrat, často se stalo, že jsme se na něj nedostali, a to ne třeba proto, že bychom udělali špatně přijímací, nebo talentové zkoušky, ale i proto, že na určený obor, který by nás bavil, byl velmi omezený příjem studentů, nebo jsme jen prostě dle posudků rodičů nějak nevyhovovali. A tak jsme často museli na jiné školy, než jsme chtěli a pak pracovali v jiných pracích, než bychom měli.

 

Nikdy není pozdě nalézt, přijmout a změnit to, co mělo být naším osudem už dávno. Někdo má to štěstí, že to nalezne a prorazí už v mládí, někdo prostě to svoje štěstí nalezne později…

 

Co je to „to životní poslání“?

Pro mě to je to, co mne naplňuje a co dělám ráda a s láskou. Je to hlavně o tom, jak mohu i já, svou „troškou do mlýna“, prospět okolnímu světu.

V této souvislosti mne zaujala slova Eckharta Tolleho, že životní poslání není jen to, co od života chceme my, ale spíš to, co chce Život, nebo-li Kosmické vědomí od nás.

A tak od teď přemýšlejme a hledejme nejen to, co nás bude bavit, ale i to proč jsme tady a čím můžeme světu prospět.

 

Nejprve si v klidu a sami pro sebe položme tyto otázky:

  • V čem jsme šikovní a co nás baví?
  • Která z našich dovedností nám i okolí může přinést užitek?
  • Jakou aktivitu milujeme tak, že při ní přestaneme vnímat, jak rychle ubíhá čas?
  • Kterou práci nepovažujeme za práci, protože je i naším koníčkem?
  • Co bychom mohli udělat, aby to okolnímu světu přineslo hodnotu a nám hluboké uspokojení?
  • Co jsme chtěli celý život dělat, ale z nějakého důvodu jsme to nedělali, nebo nás od toho ostatní odradili?

Na tyto otázky si nechme dostatek času a teprve pak si odpovězme, nejlépe písemně. Vyjeví se nám, co je naším posláním, co i nás může opravdu bavit, a tedy i to, čím můžeme rozdávat lásku a užitek.

 

A až to vše objevíme, začněme na tom pracovat. Nic není zadarmo, každý úspěch a úspěšný člověk má nějaký začátek. Každý se musel něco nového naučit, zkusit, vytvořit apod.

Začněme přemýšlet nad tím, jak to celé bude fungovat. Nepřemýšlejme nad tím, že to stejně nepůjde. Řekněme si, že si opravdu zasloužíme dělat a mít to, na co máme vlohy. Vybudujme si život, o kterém sníme a který Vesmír předurčil právě nám, protože každý jsme jedinečný a máme svůj jedinečný záměr.

Pokud něco máme rádi a už to dělá někdo jiný, přemýšlejme, jestli se prozatím nemůžeme jen nějak zapojit, nějak spolupracovat-mohl by to být pro nás dobrý start. Pokud nás trápí finanční problémy, začněme někde pracovat – kdekoliv, ale už při tom pracujme na tom svém poslání.

Použijme i své představivosti, Zákona manifestace, Zákona pozornosti a mnoho jiného. Protože si ten nový a jedinečný život zasloužíme.

 

Ničeho a nikoho se už nikdy v životě nebojme, na nic a na nikoho se nezlobme, ale sami za sebe jednejme. Odteď už jen hlavu vzhůru!

 

Pokud si nebudete sami vědět rady, můžete se se mnou spojit. Na mých webových stránkách, kde je i tento článek, se dozvíte víc o tom, kdo jsem, jak pracuji, jak mě vyhledáte apod.,

Zpět na přehled

Nahoru