Blog

Symbol Vánoc je zářící hvězda, zrození nového a zažehnutí světla...

3. 12. 2019

Mnozí z nás, v tomto předvánočním období, přemýšlíme o světě ve kterém žijeme, o svých blízkých, kteří tu jsou, nebo již odešli, o sobě samých, o svých životech, a moc rádi bychom chtěli taky nějakou změnu, nějaké to zažehnutí, nějakou tu svou hvězdu. Jak se k tomu ale dopracovat?

Více

Jak uskutečnit své dávné sny a touhy…

25. 11. 2019

Nelitujme toho, co jsme chtěli, ale ještě nedokázali, a začněme pracovat na tom, co chceme mít, nebo čím chceme být. A můžeme začít třeba právě teď.

Více

Změň svou reakci na událost, změníš její výsledek

14. 11. 2019

V souvislosti s mým nynějším akutním onemocněním zad jsem navštívila neuroložku, a ta mi po vyšetření a shlédnutí zprávy z rentgenu sdělila, že moje nemoc vyžaduje dlouhodobější léčbu a nebude asi úplně vyléčena už nikdy….
No nejprve jsem pořádně zpanikařila, ale pak to začala řešit....

Více

Najdi si své životní poslání a změň svůj život

26. 10. 2019

Mnoho lidí své životní poslání nehledá, nebo nemůže najít. Bohužel, potom ale nikdy nenaleznou ani pocit naplnění, nebo štěstí, a časem se z nich stávají bezcílní, odtržení a depresivní lidé, co mají navíc osobní, nebo ekonomické problémy.

To se dá ale lehce změnit.

Více

O bolesti a síle v nás....

6. 10. 2019

Když nám zemře někdo blízký, koho jsme milovali, ať už je to z rodiny, přítel, nebo kdokoliv cizí, koho jsme třeba jen velmi obdivovali, jsme nejdříve naprosto ohromeni. Jako kdyby se na chvíli zastavil čas. Říkáme si, co se to stalo? Proč teď? Vždyť tady přece mohl ještě chvíli být….

Více

Musí být stres náš nepřítel?

8. 9. 2019

Stres tady byl nějakým způsobem vždy. Obklopoval nás již v dávných dobách vzniku naší civilizace a doprovází nás dodnes. Rozdíl je v tom, že v obdobích, kdy si člověk potřeboval zajistit potravu např. skolením mamuta, mu pomohl uvolnit jeho adrenalin a tím dodat sílu k boji, nebo útěku. V dnešní…

Více

Síla mozku a stavy flow.

23. 8. 2019

Všichni si určitě vybavíme, když si dítě s něčím hraje, tak je do toho celé zabrané, můžeme na ně volat třeba několikrát, ale ono nás stejně neslyší ani nevnímá.
Jak je možné, že se tak zabralo do stavění kostek, nebo kreslení, že ho to natolik pohltilo, že ani nevnímá své ostatní potřeby jako je…

Více

Skvělí rodiče, radostné dětství – úžasný vklad do života

6. 8. 2019

Když se narodí malé dítě, je to většinou úžasná chvíle. Mnozí z nás se na své děti velmi těšíme a máme krásné představy, jak bude vypadat, jaké bude, co s ním vše budeme dělat, co ho naučíme, jak bude šikovné, jak ho budeme milovat, jak ho vychováme apod., většinou nás ani ve snu nenapadne, že to…

Více

Co jsou to hranice a jak nám mohou pomoci ve vztazích i v životě.

25. 7. 2019

Hranice, které nás přímo obklopují, jsou fyzické a duševní. Fyzickými hranicemi je naše kůže, která je součástí našeho fyzického těla. Je nejen viditelná ale můžeme si na ni i sáhnout. Duševní hranice, naproti tomu, nejsou vidět a nemůžeme si je osahat. Dáváme je na vědomí svým slovem, nebo způsobem…

Více

Nemusíme jen stíhat, můžeme si i užívat.

9. 7. 2019

Často si myslíme, hlavně my ženy, že si nic neužíváme, jen pracujeme, nemáme na nic čas, ani na sebe, že nám prostě život protéká mezi prsty.

Zkusme si ale položit otázky: Proč my? Proč to všechno děláme? Kdo to po nás chce?

Více

S čím Vám mohu pomoci? Máte jen dotaz?

Napište mi

Nahoru